New building of a family seat in the monument protection area at Lake Schlachtensee
On the street side, the house and garden is protected from curious glances by a wall panel of natural stone strips, without appearing repellent. The large entrance glazing behind wooden slats allows a deep view at a certain angle, if desired. The cantilevered roof acts as a welcoming gesture, drawing in the visitor.
The sloping roof, required by the preservation department, enables the creation of a central room, extending full height to the top of the roof and equipped with a skylight strip. This loft-like living room is the central link to all living areas, such as the club room, guest area, kitchen and dining room, ascending to the intimate upper floor, via a gallery, comprising of children's room, the owners' sleeping area with dressing room and large bathroom. The focal point of the house is a large open fireplace tower. When the 14-meter-long sliding window front at the garden side is opened, it also becomes part of the generous terrace.

Assistance: Nadine Legde - Photographer: Dima Debski